maandag 20 oktober 2008

Exotisch

De arajongen zijn gepikt! In Overveen! De ouders zijn enorm overstuur, meldt de woensdagkrant in een droevig stemmend relaas.
Diezelfde middag klinkt akelig gekrijs tussen de bomen van het Engelandpark. Het zal toch niet?
Het gekrijs wordt gevolgd door gefladder. Vier felgroene papagaai-achtigen met sierlijke lange staarten spelen krijgertje tussen de boomtoppen. Ara's zijn rood had de foto uit de krant geleerd. Niet dus.
Het maakt het schouwspel er niet minder boeiend om. Vier exotische vogels ronddollend in dit prachtig opgeknapte park in Schalkwijk. Af en toe halt houdend en eigenwijs rondstappend op een tak. En dan hup weer de lucht in, achter de anderen aan. Kraaiend van de pret. Verderop spelen drie Marokkaanse jochies. Ook kraaiend.
,,Ze horen hier niet!'', oordeelt een collega de volgende dag heel beslist als hij me over m'n parkervaring hoort vertellen. Hij heeft het over de vogels, niet over de Marokkaantjes.
Volgens hem zijn ze een ecologische ramp, deze halsbandparkieten - want zo heten ze. De collega is beestjeskenner. ,,Ze verjagen de inheemse vogelsoorten!'', weet hij. ,,Eten al het voedsel op!''
Ja ja, en de Polen pikken onze banen in, denk ik. Hou toch op.

deze bijdrage vandaag ook in Haarlems Dagblad

Geen opmerkingen: