vrijdag 29 juli 2016

Doolhof

Natuurlijk was het een teleurstelling dat de 81 meter hoge City Skyliner uiteindelijk deze zomer toch niet op het Badhuisplein in Zandvoort zou komen te staan. 81 meter... ik keek daar naar uit. Vanaf die hoogte zou je toch een fantastisch uitzicht moeten hebben. Tot aan het verste windmolenpark aan toe. Maar goed, het was niet precies duidelijk of het wel helemaal veilig zou zijn bij stevige wind vanaf zee. Daar moet je ook geen risico's mee willen nemen. Gelukkig bood Zandvoort de afgelopen twee weken een fraai alternatief. Het Badhuisplein kreeg een 'levensgroot labyrint'! Kijk, dat is iets om blij mee te zijn. Wethouder Gerard Kuipers overdreef allerminst toen hij zei dat dit reuzedoolhof 'een waardevolle aanvulling op de lijst met geplande activiteiten en evenementen deze zomer in Zandvoort' was.
Het labyrint overtrof inderdaad alle verwachtingen. Ik heb me twee weken scheel gezocht naar ingangen en uitgangen, daarbij elk gevoel voor richting verliezend. Ik heb ingang noch uitgang gevonden. Dát zijn de betere doolhoven!
Navraag leert dat het 'levensgroot labyrint', ondanks de blije aankondiging helemaal nooit op het Badhuisplein heeft gestaan. Dat hield Zandvoort slim stil. Het ronddolen was daardoor des te leuker.

 Eerder geplaatst als 60 seconden in HD van 27 juli

Geen opmerkingen: