zondag 7 februari 2010

Plaknijd

De verkiezingsstrijd is in Haarlem dit weekeinde echt losgebarsten. Niet zozeer op basis van standpunten, dat niet. Afgelopen zaterdag viel in deze krant nog te lezen dat alle partijen meer groen in de stad willen, daarin zit ‘m de strijd niet. Nee, de strijd wordt uitgevochten op de plakborden en via de e-mail.
Het hevigst is die tussen de SP en de VVD.
Woedend is de SP. De socialisten betichten de liberalen van ‘Hooliganisme’. Hooliganisme op kaarlichte dag nog wel. Wat nog erger is dan geniepig-in-het-donker-hooliganisme, dat weet iedereen.
Het is afdelingsvoorzitter Pieter Elbers dankzij een toevallige tip – van ene Martijn, Elbers zegt hem niet te kennen - ter ore gekomen dat 'een groep ratten van de VVD' zaterdagochtend langs de Wagenweg SP-posters van de campagneborden hebben getrokken om ze te vervangen door affiches van de VVD.
Elbers, in een ruimhartig aan derden doorgestuurd mailtje aan het campagneteam van de VVD: ‘Graag commentaar op deze actie. Ik zal vragen aan die burger (dat is die onbekende Martijn) of hij foto's heeft gemaakt. Want wij willen hem plaatsen met het onderschrift':

'SP eist Dikke Boete van de Hooligans van de VVD!’

De poster van het CDA hangt er nog. Onaangetast en onaangeroerd. Inclusief de dreigende verkiezingsleus: ‘Hard op Handhaving!’ Geen VVD-rat die het kennelijk aandurfde.

(meer plakperikelen op Raarlems Dagklad)

PS: 't blijkt een nieuw woord, plaknijd, als ik dat zo Google... 

Geen opmerkingen: