maandag 28 september 2009

Lichtpuntje

Nieuwe ontwikkelingen rondom het bushokje van halte Edisonweg aan de Leidsevaart!
Voor wie het voorafgaande niet meer goed voor ogen heeft: dat ding staat sinds de vaart twee jaar geleden een nieuw uiterlijk kreeg vreselijk in de weg, namelijk midden op het fietspad. Hij is daarom al eens verplaatst. Maar dat maakte de situatie nóg hinderlijker, zodat hij ook prompt weer terug is geplaatst. Daarmee leek de situatie voorgoed hopeloos.
Er is ook niet zoveel ruimte op dit stuk voetpad/fietspad langs de Leidsevaart. En dat juist op deze plek het allerbreedste bushokje dat Connexxion had is neergezet, terwijl verderop langs de vaart veel smallere bushokjes staan, helpt ook niet mee. Maar ook dat inzicht heeft vooralsnog niet tot oplossingen geleid.
GroenLinks-raadslid en fervent fietser Anita de Jong heeft er wethouder Maarten Divendal (ook een fietskilometervreter trouwens) inmiddels de kop gek over bevraagd. Waarop Divendal laatst eindelijk ’s avonds een keertje met haar is gaan kijken.
Hij is inderdaad wel erg breed, schrijft de wethouder nu in een notitie aan de raadscommissie Beheer. En dat sinds de plaatsing uitgerekend in dit hokje de verlichting het nog nooit heeft gedaan, vond hij ook opvallend.
Dat laatste wordt nu aangepakt. De wethouder zegt toe dat: ’minimaal de verlichting in gebruik moet kunnen worden gesteld’.
Opdat u voortaan zíet waar u ’s nachts tegen aanfietst!

(Voor de geinteresseerden: mijn foto's van Praag zijn nu ook online, hier)

Geen opmerkingen: