maandag 8 maart 2010

Over wethouderskandidaten, wisenten, mensenjongen en een kikker

Verkiezingen voorbij, de kiezer heeft gesproken. Of de kiezer altijd wist wat-ie zei, dat kun je je afvragen, maar ook dát is democratie.
Inmiddels tekenen zich de eerste contouren af van de nieuwe coalitie. Worden het inderdaad de twee winnaars D66 (Kiezers bedank!' - sic) en GroenLinks ('Winst 3 zetels - van 4 naar 7 Kiezers bedankt!') - gefeliciteerd, ook via deze weg - met een verliezende PvdA ('Kiezers bedankt!')? Aangevuld met de eveneens verliezende VVD ('Haarlem! Bedankt!'), voor het breedst mogelijke draagvlak?
Vooralsnog is het volstrekt onduidelijk wie in welke samenstelling de wethouders worden. Tot zover de openheid. We gaan het wel zien.
D66 zat ondertussen afgelopen weekeinde bij elkaar op een uitje in Bergen, dus ik kon de duinen in, voor het eerst dit jaar.

Ik koos voor het Kraansvlak, ingang Duinlust. Het was weliswaar winters koud, maar tegelijkertijd ook lentefris. Heerlijk dus. Zou ik nu eindelijk ook eens een glimp opvangen van die Europese bizons, die wisenten, die hier achter hekken met schrikdraad zijn uitgezet? Hmmm, niet dus. Wisenten zijn net wethouderskandidaten. Die laten zich liever niet zien.
Wel goed zichtbaar, buiten de afgezette gebieden, dus geen idee van wie afkomstig (Hooglanders? Die zitten hier toch juist weer niet?) waren opvallend veel, reusachtige, hopen stront... Formaat Dekamarkttas, zou iemand een poepzakje overwegen.

Ook erg aanwezig: kleine groepjes rondgrazende mensen in kleurrijke wintervacht en veelal met luid schreeuwende jonkies om zich heen. Zijn het er niet wat veel zo langzamerhand, dacht ik nog. Moeten die niet worden afgeschoten voor het natuurlijk evenwicht? Ik zag zowaar ook een drachtig wijfje. "Het houdt niet op..."

Maar veruit de leukste ontmoeting was met dit kleine wezentje, midden op het voetpad. Ik ben gek op kikkers en padden. Deze liet zich wel heel vroeg in het jaar al zien. Ik heb maar even gewacht tot hij met zijn eigenwijze lange achterpoten de veilige overkant had bereikt. Opdat hij niet werd platgestampt door een rondstuiterend mensenjong met rubberen hoeven.







1 opmerking:

Suzanne zei

Hoi! Als je wilt weten waar de wisenten zijn dan kun je surfen naar: www.wisenten.nl
Onder het kopje: kom kijken en dan: waar zijn ze? heb je een actueel beeld waar ze de afgelopen uren hebben gewandeld!

Grtz,Suzanne.