donderdag 5 maart 2009

Twitteren

Twitteren. Het jongste communicatiemiddel voor nerds beleefde afgelopen week onbedoeld een doorbraak richting breder publiek toen bekend werd dat CNN het nieuws over de vliegtuigramp bij Schiphol razendsnel wereldkundig kon maken dankzij zogeheten twittermeldingen. Via hun mobieltjes had een aantal ooggetuigen op internet gemeld dat er een vliegtuig was neergestort. Meer hielden de meldingen niet in, meer tekst kan twitter namelijk niet verwerken.
Twitter wordt ongetwijfeld een hype. Maar laten we wel wezen: het is een communicatiemiddel voor contactgestoorden. Mensen die eigenlijk niets te melden hebben. Vandaar ook die korte tekstjes. Mensen die wel iets te vertellen hebben beginnen misschien een weblog, schrijven een boek, of gaan 'ns bij iemand op bezoek voor een goed gesprek.
Niet voor niets zijn de eerste bekende twitteraars in Nederland minister Maxime Verhagen (die een fotootje van de Trêveszaal twitterde en daarover prompt op zijn vingers werd getwitterd door Balkenende) en PVV-kwetteraartje Fleur Agema.
In Haarlem is PvdA-raadslid Jeroen Fritz deze week aan het twitteren geslagen. De héle wereld weet nu dat hij op moment van dit schrijven zijn raadscommissievergadering aan het voorbereiden is. En dat hij zojuist de 'Laatste hand (heeft) gelegd aan de jaarlijkse Verantwoordingskrant van de PvdA Haarlem'!Twitteren heeft erg veel weg van nitwitteren.

(ook geplaatst in rubriek In 60 seconden in Haarlems Dagblad)

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Inmiddels is er een getwitterde reactie van Jeroen:

Beetje flauwe column over twitteren vandaag in Haarlems Dagblad, waarin ook ik word genoemd. Zal hem vanmiddag op mijn site zetten

from web

zie ook hier




Geen opmerkingen: